The entire low-carbon fuels value chain asks for a clear and effective regulatory framework to support the uptake of #LowCarbon fuels in the EU.

Read the industry's position paper: https://bit.ly/3KL2OOf, in view of the upcoming @EU_Commission Delegated Act 🇪🇺

Join Rogier Roobeek, from @DNV_Group, at our exclusive study launch event on the contribution of terminal operators to securing and greening energy for Europe. 👉 https://bit.ly/4bwYvBR

🗓️ Wednesday, 26 June 2024
🕙 10:00-14:30 CEST
📍 The Hotel, Brussels

Join Matthias Janssen, from @FrontierEcon, at our exclusive study launch event on the contribution of terminal operators to securing and greening energy for Europe. 👉 https://bit.ly/4bwYvBR

🗓️ Wednesday, 26 June 2024
🕙 10:00-14:30 CEST
📍 The Hotel, Brussels

Join Anne-Sophie Corbeau, from @ColumbiaUEnergy, at our exclusive study launch event on the contribution of terminal operators to securing and greening energy for Europe. 👉 https://bit.ly/4bwYvBR

📅 Wednesday, 26 June 2024
🕙 10:00-14:30 CEST
📍 Location: The Hotel, Brussels

Load More...
 
Loading Events

« All Events

GIE Annual Conference 2024 @ Munich

17 October - 18 October

€995,00 – €1295,00

Registration is open!

21st GIE Annual Conference

Empowering the energy transition, inspiring change:
creating sustainable solutions today

See you on 17 & 18 October 2024, in Munich, Germany

21st edition | 2 days | 1 evening reception | 300 energy experts

 

Graciously hosted by
bayernets, Deutsche Energy Terminal (DET), GASCADE, GRTgaz Deutschland, ONTRAS, Open Grid Europe (OGE), Securing Energy for Europe (SEFE), Storengy Deutschland, Uniper Energy Storage

 

Join European policy & business leaders in empowering the energy transition. Together, we will debate and meet to inspire change. Our two-day interactive discussions and networking activities will foster the creation of sustainable solutions.

Access in-depth and engaging panel discussions tackling the latest policy and energy industry trends in Europe. Meet and debate with actors from different fields: renewable, low-carbon and natural gases, including hydrogen and biomethane, electricity, wind energy, trading, academia, policymaking… and more.

What we will talk about:

• Hydrogen infrastructure: onshore, offshore, corridors, storage, financing, import
• Role of gas infrastructure in the transition
• CCUS technologies
• Sector coupling & hydrogen infrastructure
• Biomethane’s benefit in achieving the targets
• Diversification of roads and sources of supply
• The position of Europe in the world
• Gas infrastructure’s support towards the energy consumers in their transition.
• Project presentations

Full programme coming soon! Stay tuned.

 

GIE Annual Conference 2024

Empowering Energy Transition, Inspiring Change:
Creating Sustainable Solutions Today

 

DAY 1 | Thursday, 17 October 2024

 ————————Welcome coffee (8:30-10:00 CEST)————————

 

8:30 – 10:00 | GIE internal meeting

 

———————–(10:00) Start of the external conference———————–

 

A shift in the mindset

10:00-10:15 | 15 min | Empowering Energy Transition, Inspiring Change

Moderated by Master of Ceremony Sasha Twining, Energy Journalist

 

7 min | Starting from within

 

7 min | Gas infrastructure: the molecule backbone of the future

  • GIE President

 

10:15 – 10:55 | 40 min | Panel | Worldwide energy outlook: getting above 10% of global GDP growth

 

10:55 -11:40 | 45 min | Panel | Synergy in Motion: Uniting Energy Across Sectors & Vectors

 

11:40 – 12:20 | 40 min | Panel | The Great Green Escape: Navigating CEE/SEE’s Path to Decarbonisation

 

———————–(12:20-13:20 – 60 min) Lunch break———————–

 

Building the Backbone of the Future

13:20 – 14:00 | 40 min | Panel | The Hydrogen Express: Powering Onshore, Offshore, and Beyond

 

14:00 – 14:15 | 15 min | Keynote | The Bavarian perspective

 

14:15 – 14:40 | 25 min | GIETalk | Project presentations

 

14:40 – 15:25 | 45 min | Panel | Storing the Future: Underground Solutions for Hydrogen Energy

 

15:25 – 15:40 | 15 min | GIETalk | Project presentations

 

———————-(15:40 – 16:00 – 20 min) Networking coffee ———————-

 

16:00 – 16:45 | 45 min | Panel | Multimolecular importers for Europe

 

16:45 – 17:00 | 15 min | GIEtalk | Importer for Europe

 

17:00 – 17:30 | 30 min | Panel | Winners of the Mystery panel

  • Moderated by Sasha Twining | Master of Ceremony & Energy News reporter

 

—————17:30 | End of the conference’s discussions—————

 

DAY 2 | Friday, 18 October 2024

 

—————About last night—————

 

9:25 – 9:40 | Opening of the day

 

The Renewable & Low-Carbon Rise: waking up in a new reality

Hydrogen

9:40-10:20 | 40 min | Panel | Hydrogen

 

10:20-10:30 | GIETalk | Hydrogen Project Presentation

 

Biomethane

10:30 -11:10 | 40 min | Panel | Biomethane: Unlocking 2040 Target

 

11:10-11:20 | GIETalk | Biomethane Project Presentation

 

 

———————–(11:20-11:35 Coffee break)———————–

 

CCUS

11:35-12:15 | 40 min | Panel | CCUS Strategy Unveiled

12:15-12:25 | GIEtalk | CCUS Project Presentation

 

12:25-12:45 | 20 min | European Elections & Commission Transition: Ahead of the 5 years

 

12:45-13:00 | Closing Ceremony & GIE transition

 

——————(13:00-14:00) | Networking Lunch——————

GIE Annual Conference 2024

CONFERENCE REGISTRATION FEE

Payment for the conference fee can be made by credit card (VISA, MasterCard or AmEx), iDeal, Bancontact or Sofort immediately after filling in your registration form. Online registration happens within a secure environment. You will receive an invoice by e-mail immediately following your payment.

You can also pay by bank transfer: in this case, the registration to the conference is confirmed once the payment has been received.
You will receive an invoice by e-mail after your registration.
Please choose your preferred payment method in the registration form.

NOTE: Press and journalists are not required to pay the conference fee and a special rate applies for Academics. Please contact GIE through this form with your request to attend the conference.

Click on the photos below to check out the biography.

Conference Venue

Munich Marriott Hotel City West
Address: Landsberger Strasse 156, Munich, Germany

GIE is pleased to announce that we have selected the Munich Marriott Hotel City West as our conference venue. Positioned strategically, it provides an ideal vantage point for your expedition, ensuring convenience and comfort as you immerse yourself in Munich’s cultural, culinary, and historical delights.

We are glad to inform you that delegates will benefit from preferential rates.
(See Hotel info &Booking)

Coming soon.

Munich Marriott Hotel City West
Address: Landsberger Strasse 156, Munich, Germany

GIE is pleased to announce that we have selected the Munich Marriott Hotel City West as our conference venue. Positioned strategically, it provides an ideal vantage point for your expedition, ensuring convenience and comfort as you immerse yourself in Munich’s cultural, culinary, and historical delights.

We are glad to inform you that delegates will benefit from preferential rates.

Deluxe room:

  • Single occupancy: 209 euros per night
  • Double occupancy: 229 euros per night

Please use the following link to book your room with GIE’s preferential rate.

This rate will apply for rooms booked between 13 and 20 October 2024.

For inquiries, please contact the GIE Secretariat:

Tel +32 2 209 05 00
E-mail gie@gie.eu

Gas Infrastructure Europe (GIE)
Avenue de Cortenbergh 100
1000 Brussels
Belgium

Register here

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.

To register for this event, you first need to create an account.
Once your user account has been created, you will be able to register you and your colleagues.

If you already have an account, then please log in before continuing the registration process.

Details

Start:
17 October
End:
18 October
Cost:
€995,00 – €1295,00
Event Category:

Organiser

Gas Infrastructure Europe
Email:
gie@gie.eu
View Organizer Website